Skip links

Dit heb je gemist over bitcoin op Boracay

Focus was op Boracay! De afgelopen weken deelden we met alle premium abonnees de insides over Bitcoin Island in een vijfdelige serie. En nu is tijd voor een terugblik.

Ben je benieuwd? Lees dan snel verder en profiteer van onze welkomstbonus! Je kunt Bitcoin Focus voor 1 euro steunen (voor de eerste maand) van het premium abonnement en daarmee hele serie uit de Filipijnen lezen!

Hint: gebruik de code WELKOMBIJFOCUS bij het afrekenen.

Terugblik

We gaan even terug in de tijd. Want op 31 januari lanceerden we onze heuse documentaire. De video is duizenden keren bekeken, we ontvingen tientallen bitcoindonaties en kijkers begonnen zelfs lightning te gebruiken om bitcoin naar kennissen in de Filipijnen te sturen. Erg gaaf om alle tractie te zien!

Maar zogezegd was dit slechts het begin. Op de dag van de lancering was Arnold te gast bij Cryptocast en Hup Bitcoin om te vertellen over Bitcoin Island. Luister de shows vooral terug als je een echte podcastliefhebber bent.

Hoe, wat, waar en waarom?

Want ja, Boracay is een heus bitcoinparadijs. In deel 1 van de artikelenserie vertelt Arnold hoe hij zijn reis heeft ervaren. Met leuke anekdotes krijg je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat met de beginnende bitcoinadoptie bij 250 winkeliers.

Het e-trike-verhaal is erg typisch: de Filipino had wel een wallet opgezet, maar daarna ging er van alles mis toen hij de Pouch Wallet wilde gebruiken.

In deel 2 vertelt Arnold meer over deze lightning-app. Oprichter Ethan Rose schetst de bullish case voor de Filipijnen met de remittance-markt, terwijl island manager Bill een kijkje achter de schermen geeft. Hij is naar Boracay verhuisd en werkt nu een krap jaar aan de eerste stapjes van hyperbitcoinization. Hoe is dat? Waar loopt hij tegenaan? En waarom kunnen de Filipino’s wel bitcoin ontvangen, maar dit niet als valuta aanhouden?

Deel 3 staat in het teken van de lokale bevolking. De Filipino’s Djela, Karen en Jay accepteren allemaal bitcoin en ze vertellen hun verhaal. Over de staat van het betaallandschap, problemen met rural banks en het feit dat het bij hen allemaal nog niet storm loopt met bitcoinbetalingen.

Wat als je zelf een kijkje wilt nemen op dit tropische bitcoineiland? Om je wat tips te geven is het een aanrader om deel 4 te lezen! Arnold deelt praktische informatie, van huisvesting tot vluchten en van restauranttips tot alle andere dingen die je moet weten om enkele weken bitcoin-only te overleven.

Afsluitend kijken we in deel 5 terug én blikken we vooruit. We doen dit door Boracay naast El Zonte te leggen. Bitcoin Island versus Bitcoin Beach. In hoeverre zijn deze twee bitcoin-economieën met elkaar te vergelijken, en waar houdt de vergelijking op?

Premium

Het mooie is: je kunt al deze verhalen lezen met een speciale kortingsactie. Met de code WELKOMBIJFOCUS kun je de eerste maand Focus Premium uitproberen voor slechts 1 euro. Daarmee steun je ons ook om nog meer unieke Nederlandse bitcoinverhalen te maken.

Op onze website kun je met een abonnement én alle vorige premium-verhalen lezen, maar krijg je ook in de aanstaande maand drie keer per week een verse Focus-editie. Met de komende weken:

  • Hoe verifieer je zelf jouw bitcoinsoftware?
  • Hoe is het in Bitcoin Jungle in Costa Rica?
  • Een gesprek met Nico Smid, bitcoin miningspecialist in Zuid-Amerika
  • Een interview met de populaire Nederlandse broker Bitonic
  • Een rapport over Nostrica, een conferentie over een protocol dat erg veel doet met lightning.

Alvast enorm bedankt voor jouw steun!

Steun Focus met een donatie!

Laat een berichtje achter en kom in ons donatie-dashboard.

BITCOIN FOCUS

Word abonnee van dé bitcoin nieuwsbrief van Nederland.