Skip links

#168 Bitcoin-only op Boracay

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen: Bitcoin Focus was op Bitcoin Island. Op het eiland Boracay in de Filipijnen kun je met je lightningwallet en je koffer overleven met bitcoin. Je zag onze documentaire en ook artikelenserie hierover. Vandaag deel 4: hoe kun je er overleven met bitcoin-only? Wat moet je weten als jij naar Boracay wilt?

Nog even een korte achtergrond: Boracay is een eiland in het midden van de Filipijnen. 250 winkeliers accepteren bitcoinbetalingen en als je wilt kun je er zonder Filipijnse peso leven. Het project is gestart door lightningbedrijf Pouch en zij hebben ervoor gezorgd dat je zonder zorgen kunt vertoeven op het paradijs: van transport, verblijf, souvenirs en activiteiten.

Hoe kom je er?

Stel: je wilt de bitcoineconomie steunen en naar Boracay toe om het met eigen ogen te aanschouwen. Hoe kom je er? Schrik niet: hemelsbreed is het meer dan 10.000 kilometer van Nederland verwijderd en qua tijdzone zul je 7 uur de toekomst in moeten reizen. Een vlucht van Amsterdam naar Caticlan, Filipijnen kost je met overstappen minimaal 24 uur.

Mijn vlucht naar het Godofredo P. Ramos-vliegveld was in zekere zin uniek, gezien ik al in Cambodja was. Het enkeltje naar huis (Amsterdam) via Jeddah kostte mij 350 euro, maar tegenwoordig betaal je al bijna het dubbele.

Enfin, mocht je nog steeds naar Boracay willen, dan kun je jouw vliegticket kopen via Travala.com. Zij accepteren bitcoinbetalingen!

Check meer tips in dit artikel!

Dit is een premium artikel. Lees het hele verhaal hieronder met bitcoin of een abonnement.