Skip links

Over Focus

Bitcoin is ons hoofdpersoon.” Bitcoin Focus is met dat motto gestart. Bitcoin staat in de schijnwerpers. “Het draait niet om ons, het draait om Bitcoin.”

Wat is Focus?

Op Bitcoin Focus kun je alles vinden over bitcoin en het lightning netwerk. We duiden het nieuws en bieden achtergronden, interviews en exclusieve series. Drie keer per week ontvang je als abonnee de Bitcoin Focus nieuwsbrief in je mailbox. Je kunt alle edities ook gratis teruglezen op deze website.

Meer heb je niet nodig om helemaal up-to-date te blijven. Schrijf je in voor de gratis preview nieuwsbrief. Ben je fan van onze wekelijkse bitcoin-updates? Steun ons dan met een vrijblijvende donatie.

Wie ben ik?

Bitcoin is een decentraal en gedistribueerd betaalnetwerk, maar tegelijk ook een schaarse digitale valuta. Het werkt in de hele wereld en is door iedereen te gebruiken.

Het is een spaarmiddel voor mensen met destructief monetair beleid, een betaalmiddel voor hen zonder financiële inclusie en een sleutel tot vrijheid voor onderdrukten in autoritaire regimes. Maar Bitcoin is veel meer dan dat.

Het team

Het team achter Bitcoin Focus bestaat uit ervaren mensen uit de bitcoinwereld.

Picture of Wessel Simons

Wessel Simons

Oprichter van bitcoinmagazine.nl, dé bitcoin nieuwssite van Nederland. Sinds 2017 gefascineerd door bitcoin in al zijn facetten.

Picture of Robin Heester

Robin Heester

Leerde bitcoin kennen als magic internet money in 2016. Vliegende keep bij bitcoinmagazine.nl & Bitcoin Focus.

Picture of Arnold Hubach

Arnold Hubach

Al sinds 2016 actief in de wereld van bitcoin. Je kunt Arnold onder andere kennen van zijn docu 'Bitcoin in El Salvador' of de vertaling van 'De Bitcoin Standaard'.