Skip links

#150 Znip, het nieuwe Nederlandse bitcoin adviesbureau

De laatste maanden schieten nieuwe Nederlandse bitcoinbedrijven als paddenstoelen uit de grond. Onlangs schreven we over Lightning Checkout en nu gaan we door met een self-custody-bedrijf genaamd ZNIP, waarbij ze ook winkeliers helpen om bitcoin te accepteren. Marnix (jawel, je kent hem van zijn artikelen voor Bitcoin Focus), Jos, Serhan en Ben vertellen meer over hun diensten.

“Wij willen dat mensen hun eigen infrastructuur draaien”

Wat is ZNIP (en waar staat de naam voor)?

Regelmatig verschijnen artikelen in de media over mensen die in een klap al hun bitcoin zijn verloren. Een belangrijke eigenschap van bitcoin is dat het de mogelijkheid biedt om financieel onafhankelijk van platforms en banken te zijn.

Maar het is wel zaak om deze mogelijkheden zo optimaal en veilig mogelijk te benutten. ZNIP is het loket voor Nederlandstalige particulieren en bedrijven die bitcoin in eigen beheer willen hebben. 

“We hebben gekozen voor de naam ZNIP vanwege de associatie met de zeldzame vogel ‘snip’. Deze vogel stond vroeger afgebeeld op het 100 guldenbiljet.”

“Contant geld is tijdens het guldentijdperk nog veel gebruikt”, zo vertelt Jos, “waardoor het makkelijker was om anoniem te blijven in transacties.”

“Inmiddels zie je dat veel mensen een blind vertrouwen in banken hebben. Daarnaast staat de snip erom bekend zeer beschermend over haar nest te zijn. Dit leek ons ook mooi bij het concept van bitcoin zelfbeheer passen.”

Dit is een premium artikel. Wil je verder lezen? Betaal hieronder met bitcoin (lightning) of neem een abonnement.