Skip links

#311 Bitcoinmedia – dit zijn wij!

Onlangs zat ik te denken: wat is Bitcoin Focus eigenlijk? En hoe uniek is het? Die gedachte borrelde op na een gesprek dat ik had op een bitcoinmeetup over bitcoinmedia. De suggestie die de gesprekspartner wekte, was dat er in internationale media niets is wat Focus is.

Maar wat is Bitcoin Focus eigenlijk? Het leek mij goed om dat eens op het digitale papier te zetten. Want bitcoinmedia is een spectrum. En dat spectrum is heel breed.

Steun Focus met een vrijblijvende donatie! Als we met duizenden lezers allemaal een eurootje per maand inleggen, blijven wij voor jou unieke, Nederlandse, bitcoin-only verhalen schrijven. Helemaal gratis!

Bitcoin-only

Bij Bitcoin Focus schrijven we bewust over bitcoin. En niets anders. Bitcoin-only. Dat betekent dus: geen altcoins, shitcoins of hypecoins. Geen web3, geen blockchain en geen neven-onderwerpen.

We houden de focus op bitcoin als spaarmiddel en bitcoin als betaalmiddel. Met verhalen over adoptie in de hele wereld, interviews met (Nederlandse) bitcoiners, en inzichten over de ontwikkelingen in de internationale markt.

Geen speculatie en clickbait

Maar zelfs binnen dit bitcoin-only snijvlak, is er nog een ander spectrum. Hoe schrijf je bitcoinverhalen? Focus kijkt (bewust) niet naar de prijs. Je leest geen verhalen vol clickbait, trading en speculatie. Daarmee suggereer ik overigens niet dat alle prijspraat automatisch in die categorie hoort.

De realiteit is wel dat dit soort artikelen online het beste scoren: voorspellingen van analisten, technische analyses die een koers van $170.000 aantonen, en aantrekkelijke titels over nieuwsontwikkelingen. Het hoort erbij, het is onderdeel van bitcoin, maar je kunt er makkelijk in doorslaan.

Geen advertenties

Het is helaas hoe online media werkt: hoe meer clicks, hoe meer advertenties je kunt laten zien en hoe meer geld er binnenkomt. Bitcoin Focus draait géén advertenties. Onze nieuwsbrief is puur bitcoin, vol met onafhankelijke verhalen.

Wat is Focus dan wél? Focus filtert. Focus focust. Als een loep, dat scherp in beeld houdt wat onderzocht moet worden: bitcoin. Wij zijn er voor jou om al het nieuws te condenseren.

Focus biedt jou (op dinsdag, donderdag en vrijdag) drie keer per week unieke Nederlandse verhalen waarin bitcoin als monetaire en digitale revolutie centraal staat.

  • Elke vrijdag een wekelijks nieuwsoverzicht
  • Correspondenties over adoptie in bijvoorbeeld circulaire economieën
  • Unieke interviews met bitcoindenkers en -ondernemers
  • Eén keer Lightning Focus per maand
  • On-chain analyses over grotere trends

Value4value

Trouwe lezers weten wellicht nog dat Focus vorig jaar draaide om abonnementen en een paywall. Maar door dat te doen, schermden we indirect deze unieke verhalen af voor alle Nederlanders die over bitcoin wilden leren. Sinds 2023 is Focus compleet value4value. We schreven al eens een apart verhaal over deze stap.

Value4value is een benadering waarin jij ons (als lezer) kunt belonen en steunen voor de waarde die je uit onze verhalen haalt. Het is een soort “betaal wat je het waard vindt”-systeem. In plaats van een doorlopend abonnement, stuur jij een volledig vrijblijvende bijdrage.

Het is een win-win-win situatie:

  • Meer unieke bitcoinverhalen voor jou
  • Meer lezers en een groter bereik voor ons
  • Meer adoptie en kennis in Nederland over bitcoin

Tot slot: we schrijven in het Nederlands. Engelse bitcoinmedia bestaat er genoeg. De doelgroep is groter, de schrijversbasis ook. Hoewel jij mogelijk ook wel eens internationale media volgt, denken wij dat het belangrijk is om ook het echte signaal aan te bieden aan Nederlandse bitcoiners.

Steun ons

Bitcoin Focus is dus bitcoin-only, onafhankelijk, gratis, zonder advertenties en met een scherpe focus op échte adoptie.

Kun jij dit wel bekoren? Jouw steun is cruciaal!

Als je ons support met een donatie, krijg je een mooi plekje in ons donatie-dashboard – bijvoorbeeld met 15.000 sats ter waarde van twee kopjes koffie per maand. Je kunt via Zapplanner terugkerende betalingen inplannen (met [email protected] als lightning adres)!

Wil je liever niet in het dashboard komen en direct doneren? Dat kan via onderstaande donatie! Scan hem met je bitcoinwallet op je smartphone, of klik hier of op de QR-code om de invoice direct te openen.

Steun Focus met een donatie!

Laat een berichtje achter en kom in ons donatie-dashboard.

BITCOIN FOCUS

Word abonnee van dé bitcoin nieuwsbrief van Nederland.