Skip links

#295 Noderunners

Deze speciale editie van Bitcoin Focus werpt licht op de Noderunners, een boeiende groep binnen de Nederlandse bitcoin community’s. Een van de initiatiefnemers, onder de pseudonieme naam Brinkie, deelt zijn verhaal, rijk aan passie en gemeenschapsgevoel.

Het complete gesprek met Brinkie is te lezen in ons gloednieuwe magazine.

Een groep van maximalisten

Brinkie beschrijft de groep als “toxische maximalisten, de plebs die het hele jaar door meetups opzetten.” Hij voegt eraan toe:

“Op derde kerstdag hebben we onze vaste meetupdag… Die derde dag is met je échte familie. Het contact vindt daarnaast vooral online plaats, in Telegramgroepen en via andere sociale media.”

Brinkie vertelt over zijn persoonlijke reis: “In 2017 wilde ik samen met mijn neefje snel rijk worden… Uiteindelijk heb ik werkelijk alles verloren door in shitcoins te handelen.” Zijn verhaal toont de leercurve die iedereen tegenkomt als het gaat om bitcoin en de nieuwe financiële wereld.

De Noderunners vormen een diverse groep met een sterke focus op Bitcoin.

“Bitcoin is niet mijn uitvlucht uit mijn nare leven… Voor mij was het belangrijk om zelfstandig te zijn en zonder baas te werken.”

Brinkie haalt ook de toelatingseisen voor de Noderunners groep aan. Dat klinkt strenger dan het is, het doel is het zijn van een open community voor iedereen. Hij legt uit:

“Je moet een bitcoiner zijn. Ook moet je de intentie hebben om een node te draaien.”

De Noderunners zijn niet alleen een technische groep; ze delen een breed scala aan interesses, van politiek tot zelfvoorzienend leven. Activiteiten in de groep variëren van het helpen met technische zaken tot het organiseren van allerlei dingen.

En daar horen natuurlijk de nodige memes en dagverslagen aan de hand van fotootjes van gedronken bier bij. De groep heeft wat weg van een groep voetbalsupporters, met veel verschillende mensen maar allemaal met deels dezelfde interesse of hobby.

Brinkie licht toe: “We zijn kritisch op alles, ook op elkaar, maar we zijn het in grote lijnen wel met elkaar eens.”

Presale!

Dompel jezelf onder in het fascinerende verhaal van de Noderunners en bitcoin. Klik hier om jouw exemplaar van Bitcoin Focus te bestellen. Meer dan 70 pagina’s aan inspirerende, Nederlandse en unieke bitcoinverhalen liggen op je te wachten!

De voorverkoop, waarin je voor slechts 18 euro dit tijdschrift kunt bestellen, loopt tot en met zondag. Sla je slag en profiteer van deze speciale actie. Verwachte levertijd: december 2023.

Steun Focus met een donatie!

Laat een berichtje achter en kom in ons donatie-dashboard.

BITCOIN FOCUS

Word abonnee van dé bitcoin nieuwsbrief van Nederland.