Skip links

#131 Bitcoin verdienen zonder het te kopen

“Waar kan ik die bitcoins kopen?” Je hebt de vraag vast wel eens gekregen. Het makkelijkste is om beginners naar een centrale beurs te sturen. Maar dat hoeft niet per se!

In editie #129 heb je enkele opties gelezen om bitcoin aan te schaffen via peer-to-peer platforms buiten centrale marktplaatsen om. Maar er zijn meer (veel leukere) manieren om aan bitcoin te komen zónder KYC en zónder centrale partij.

Je kunt ook bitcoin verdienen! Een heitje voor een digitaal karweitje. Van mining, content maken, games spelen tot werk en online aankopen.

Consumptie of productie

Een simpele manier is inderdaad om je euro’s van je bankrekening om te wisselen voor bitcoin. Maar dat is dus niet de enige manier. Voor jongere kinderen is het misschien leuker om bitcoin te krijgen bij het doen van klusjes of het spelen van een spel. En voor creatievelingen zijn er andere manieren, zoals podcasts, artikelen of mining. We geven je in dit artikel enkele tips.

  • Salaris
  • Gaming
  • Online shoppen
  • Creatief bezig gaan
  • Duik het lightning-web op
  • Minen

Bitcoin gaat verder dan beurzen. Bitcoin verdienen is leuker dan bitcoin kopen!

1. Salaris

Te beginnen met een loonstrookje. Als zzp’er kun je er namelijk voor kiezen om bitcoin als betaaloptie aan je factuur toe te voegen. Zo krijg je direct sats in ruil voor je werk. Lang niet alle werknemers zullen je in bitcoin willen uitbetalen, maar door de betaaloptie aan je factuur toe te voegen, doe je indirect ook aan reclame.

Hoe? Heel simpel: Zaprite.

Je kunt dit complete premium artikel lezen als losse oplage via de bitcoin pay-per-view knop.