Skip links

#96 Frictie

Soms vergeet ik hoe makkelijk bitcoin werkt. Ken je de basics? Dan kun je in principe overal ter wereld geld ontvangen en versturen. Geen gedoe met identificatie, wachten op toestemming of geblokkeerde accounts. Er is weinig frictie.

Dat is tenminste het geval als je bitcoin ontvangt en verstuurt en vervolgens geen contact zoekt met de grote boze buitenwereld. Met Bitcoin Focus liepen we bij de start tegen het probleem aan dat weinig Nederlandse banken klanten willen die iets met bitcoin doen. Na verschillende afwijzingen konden we gelukkig bij een niet zo traditionele bank terecht, Bunq.

In de wereld van bitcoin ontvang je regelmatig geld in BTC. Toegegeven, ook ik gebruik voornamelijk nog gewoon de euro als het gaat om betalen en ontvangen. Dat werkt lekker makkelijk, zeker zakelijk.

Maar soms waag je dat uitstapje naar bitcoin als betaalmiddel voor bijvoorbeeld facturen. En dan kom je in Nederland weer nieuwe obstakels tegen. Facturen betalen met BTC is geen probleem, dat mag. Het wordt lastiger als je jouw bitcoin wil inruilen voor euro’s.

Je kunt dit complete premium artikel lezen als losse oplage via de bitcoin pay-per-view knop.