Skip links

#177 Miningspecialist Nico Smid: “Zuid-Amerika is de beloofde regio”

We spreken met Nico Smid die Bitcoin Focus vanuit Buenos Aires te woord staat. Deze Nederlander, oprichter van Digital Mining Solutions en de populaire nieuwsbrief The Bitcoin Mining Block Post, legt uit waarom Zuid-Amerika de beloofde regio is voor bitcoin mining.

Smid praat ons bij over de ontwikkelingen in Zuid-Amerika. Hij is getrouwd met een Argentijnse en heeft altijd al een passie gehad voor het continent Latijns-Amerika.

Na ruim tien jaar als economische diplomaat voor de Nederlandse overheid te hebben gewerkt, is hij in 2021 zijn eigen consultancybedrijf gestart. Na een verhuizing naar haar thuisland Argentinië komt hij er al snel achter dat er veel kansen liggen in de miningsector. Hij vertelt hoe hij in aanraking met bitcoin is gekomen.

“Ik zit sinds 2017 in de bitcoin rabbithole en heb het altijd superinteressant gevonden. Ik vroeg me af hoe ik mijn skills en ervaring kan toepassen op deze sector. Ik ben geen developer of programmeur, maar in de miningindustrie komen mijn business development – en project managementvaardigheden goed van pas. Bitcoin mining is een jonge en snelgroeiende sector waarbij nog een professionaliseringsslag nodig is, daarom liggen er veel kansen”.

Ondanks het lastige jaar 2022, waarin de bitcoin prijs met 65% daalde en daarmee ook de inkomsten voor miners, blijven er kansen liggen. Met Digital Mining Solutions adviseert hij bedrijven die hun eerste stap willen zetten of willen doorgroeien in de miningbusiness.

Nico’s bedrijf doet haalbaarheidsstudies, coördineert de uitbouw van miningoperaties, begeleidt investeerders, geeft miners strategisch advies en verzorgt hosting.

“Het gaat om het openen van markten, het slaan van bruggen, het matchen van miners met hostende bedrijven, maar ook het managen van de financiën, niet onbelangrijk in deze volatiele markt”.

Hij ziet dat grote, beursgenoteerde bedrijven juist in de financiële problemen zijn gekomen doordat ze niet hebben voorgesorteerd op de gedaalde bitcoin prijs. Want naast een fluctuerende bitcoin prijs hebben bedrijven ook te maken met inkoopuitdagingen, vanwege de schommelingen in prijzen van ASIC’s en doorlooptijden in productie van miners tijdens de bullmarkt.

Dit is een premium artikel. Lees het hele verhaal hieronder met bitcoin of een abonnement.