Skip links

#160 Focus op Nostr én Lightning 

Daar zijn we weer! Zoals jullie weten wijden we één keer per maand een aparte editie aan het lightningnetwerk. Deze secundaire laag bovenop bitcoin verdient meer aandacht. Vandaag kijken we dieper naar de effecten van inbound fees op lightningkanalen, geven we een vervolg aan het nostr protocol én is er wederom weer een mooie lijst met actualiteiten. 

De afgelopen maanden wordt het lightningnetwerk enorm veel gebruikt, zonder dat het direct voor de buitenwacht zichtbaar is. Toch delen sommige apps informatie over hun wallet. Hieronder zie je bijvoorbeeld de statistieken van Wallet of Satoshi tot en met januari 2023. Zij verwerken op dit moment ongeveer 20.000 betalingen per dag en halen hiermee in totaal 600.000 betalingen in januari! 

Dit is een premium artikel. Lees het hele verhaal hieronder met bitcoin of een abonnement.