Skip links

#125 Decentraal bitcoin kopen

“KYC, ik kap ermee”, zo kon je vorige week al lezen. Na extra verificatieregels wil ik op zoek naar alternatieven. Niet om regels te omzeilen, maar om oplossingen te vinden waarop regels niet van toepassing zijn. Vandaag duiken we er in één: Peach Bitcoin, een manier om zonder KYC bitcoin te kopen.

Peach Bitcoin is een jong bedrijf, opgericht door onder andere een Nederlander die rondgaat onder het pseudoniem ‘BitcoinLabrador’. We spreken met hem over dit nieuwe product.

“Het is zo’n anderhalf jaar geleden begonnen. Ik zette iets op Twitter iets in de trant van ‘zijn er mensen in de EU die bitcoin leuk vinden en willen chatten’. Daar is een groepje uit gekomen. Vanuit de leuke gesprekken is het een besloten groep en vanuit daar is het idee van een nieuw peer-to-peer platform ontstaan.” 

Peach Bitcoin is een manier om non-custodial bitcoin te kopen of verkopen, zonder dat je daarbij iemand vertrouwt en zonder dat je daar persoonsgegevens hoeft af te geven aan een centrale partij (maar enkel en alleen aan de tegenpartij van de ‘trade’). Zelfs het bedrijf zélf weet niet welke personen er handel doen via haar app.

We praten door over peer-to-peer handel, escrow-contracten, liquiditeit en privacy.

Dit is een premium artikel. Lees het hele verhaal hieronder met bitcoin of een abonnement.