Skip links

#119 Moneystreaming

“Real-time pay-as-you-go electricity payments over lightning“, dat klinkt futuristisch. Niets is minder waar. Bitcoinbedrijven werken al aan moneystream-oplossingen met behulp van het lightning netwerk. En wat te denken van sats-streamen voor het afbetaling voor ‘gratis’ zonnepanelen?

Vorige week las je deel 1 van het gesprek met Alby-oprichter Michael Bumann over bitcoin als native valuta van het internet en de 402 betaalcode in HTTP. Vandaag een dieper vervolg over de implicaties van ‘sats als standaard’ op het web:

  • pay-per-view
  • value4value
  • podcasting 2.0 en SATurn
  • lnurl-authentification
  • moneystreaming voor zonnepanelen en stroom
  • en nog veel meer!

Dit is een premium artikel. Lees het hele verhaal hieronder met bitcoin of een abonnement.