Skip links

#84 Maximaal

De naam Bitcoin Focus is geen toeval. Met dit platform willen we graag de diepte in op het gebied van bitcoin. Wanneer je de beweegredenen uitlegt voor een bitcoin-only tactiek, wordt je vaak met een negatieve ondertoon een ‘bitcoin maxi’ genoemd.

De term ‘Bitcoin Maximalism’ is ooit populair gemaakt door Vitalik Buterin, een van de mensen achter Ethereum. In 2014 was het met name een belediging. Nu nog steeds. Opvallend is dat het inmiddels door sommige groepen als geuzennaam is aangenomen.

Wat het doel ook was: in de praktijk zorgt het vooral voor extra moddergooien, vooral online. Je bent een vieze scammer als je naar iets anders dan bitcoin kijkt. En je bent een kortzichtige idioot wanneer je alles buiten bitcoin niet zo interessant vind.

Ik kan wel roepen dat de token waar je interesse in hebt onzin is, maar daar luister je toch niet naar. Dat is een kwestie van uitproberen en doen. De mooie utopische ideeën klinken namelijk soms wel erg leuk. De kans om te investeren in de wereldsupercomputer, de nieuwe bitcoin of DickButt-NFT-token-deluxe kun je natuurlijk niet laten schieten.

Steun Focus!

Vind je deze open en gratis Focus-editie waardevol? Steun ons met een volledig vrijblijvende donatie compleet value4value!

Klik op de QR-code met je lightning wallet (lnurl-compatible) of check onze donatiepagina voor standaardopties.

Steun Focus!

Vind je deze open en gratis Focus-editie waardevol? Steun ons met een volledig vrijblijvende donatie compleet value4value!

Scan de QR-code met je lightning wallet (lnurl-compatible) of check onze donatiepagina met enkele standaardknoppen.

En dan nu het minder sarcastische gedeelte over maximalisme. Zonder die maffe bitcoiners zat ik nu zelf waarschijnlijk nog middenin de oneindige stroom aan matig uitgevoerde ideeën en willekeurige tokens. Want laten we niet vergeten dat je dagelijks wordt bestookt door tal van marketingteams. Het vergt een zekere overtuiging om dat zoveel mogelijk te negeren.

Je kunt dit complete premium artikel lezen als losse oplage via de bitcoin pay-per-view knop.