Skip links

#45 Een stresstest voor bitcoin

De wereld van bitcoin staat weer even op zijn kop. De koers daalt hard en staat ruim 60% onder de recordprijs. Dat zorgt voor reuring, paniek en chaos. Sinds de start van het netwerk in 2009 is er in rap tempo een grote groep mensen ontstaan die ‘iets met bitcoin’ doen. Inmiddels zijn er miljoenen mensen betrokken bij het netwerk.

De groei van dit geldnetwerk gaat gepaard met grote veranderingen. Iets wat niet lijkt te veranderen is de drang van machthebbers om nieuwe ontwikkelingen tegen te houden, of op zijn minst te vertragen.

In deze Bitcoin Focus bespreken we de controledrang van overheden en centrale banken. Maar eerst nemen we in vogelvlucht de huidige status van bitcoin en het nieuws met je door.

Enjoy!

Wat is er gebeurd?

We hebben het meest opvallende nieuws voor je op een rij gezet. De belangrijkste thema’s: grote dalingen en toezicht.

Je kunt dit complete premium artikel lezen als losse oplage via de bitcoin pay-per-view knop.