Skip links

#44 Een droombaan: het verhaal van een bitcoin ontwikkelaar

Dagelijks zijn er ontwikkelaars bezig om de bitcoin broncode te verbeteren. Wie zijn deze architecten achter bitcoin? In deze Bitcoin Focus nemen we een kijkje in de wereld van een ‘shadowy super-coder’, zoals Elizabeth Warren ze vorig jaar noemde. We nemen je mee op reis en bekijken de wereld door de ogen van een Bitcoin Core-developer.

Deze week: Josie, afkomstig uit de Verenigde Staten en woonachtig in Amsterdam. De bitcoin developer heeft zijn droombaan gevonden, maar …

  • Hoe is hij bitcoin ontwikkelaar geworden?
  • Hoe ziet zijn dag eruit?
  • Hoe zit de wereld van open source-code in elkaar?
  • Welke tips heeft hij voor beginnende developers?

Je leest het in deze Bitcoin Focus! Josie vertelt over zijn ervaringen, van een seminar bij Chaincode Labs tot Coinbase als sponsor van zijn werkzaamheden. Deze twee mijlpalen zorgen ervoor dat hij sinds 2021 fulltime met bitcoin bezig kan zijn.

Wil je verder lezen? Betaal €1,95 met bitcoin (lightning) of neem een premium account.