Skip links

#186 Betalen met bitcoin in Costa Rica

Ik ben nog steeds in Uvita. Jawel, in Costa Rica. Waar ik je eerder al meenam op reis naar Bitcoin Island en Bitcoin Beach ga ik deze keer langs bij Bitcoin Jungle. Wederom een niet al te catchy of originele naam, maar goed… Vorige week las je al hoe hier het eerste nostr-evenement was. Vandaag kijk ik puur, enkel en alleen naar bitcoin.

Vanuit Boquete in Panama nam ik de bus om vervolgens enkele uren later in een snikheet Uvita uit te stappen. De grensovergang was simpel, de stempels voor het behalen van het paspoort gingen misschien nog wel gemakkelijker. Ik wilde wel eens met mijn eigen ogen kijken hoe het er hier aan toe gaat bij bijvoorbeeld de befaamde ‘farmers market‘, de circulaire bitcoineconomie en de initiatiefnemers spreken.

Daarover later meer. Eerst even wat context.

Je kunt dit complete premium artikel lezen als losse oplage via de bitcoin pay-per-view knop.