Skip links

#95 Adoptie in Honduras met Bitcoin Valley en Próspera

Letterlijk in de schaduw van El Salvador, namelijk in Honduras, gebeuren er ook allerlei bitcoinontwikkelingen. Het buurland met ruim 10 miljoen inwoners huisvest een aantal interessante projecten. We spreken met Juan Mayen over Bitcoin Valley in Santa Lucia, het project Próspera, de eerste bitcoin ATM’s in het land en ook waarom hijzelf in het proces zit voor een El Salvadoraans paspoort.

Juan rondde de opleiding International Studies af en deed een minor in Public Administration and Economics. Waarom? Hij wilde een ambassadeur voor zijn moederland Honduras worden.

Na zijn middelbare school verkaste hij tot zijn 27e naar de Verenigde Staten (Memphis), waar hij meer over finance en het bedrijfsleven leerde. Vanuit deze periode kwam Juan in de welbekende rabbithole van eerst cryptovaluta en later bitcoin terecht, en dat heeft zijn leven veranderd.

“Bitcoin is de basis van alles. Daarom begon ik ermee te werken, en nadat ik mijn diploma haalde begon ik te leren hoe je moet programmeren (open-source applicatie Ruby on rails). Zo kwam het idee om een cryptobeurs te maken voor Centraal-Amerika, en in het bijzonder Honduras.”

Het was niet direct een succes: “We waren nog te onervaren, maar ik wilde mensen uit Honduras toegang geven tot bitcoin. Dus ging ik op zoek naar een andere manier en dat waren de bitcoin pinautomaten.”

Steun Focus!

Vind je deze open en gratis Focus-editie waardevol? Steun ons met een volledig vrijblijvende donatie compleet value4value!

Klik op de QR-code met je lightning wallet (lnurl-compatible) of check onze donatiepagina voor standaardopties.

Steun Focus!

Vind je deze open en gratis Focus-editie waardevol? Steun ons met een volledig vrijblijvende donatie compleet value4value!

Scan de QR-code met je lightning wallet (lnurl-compatible) of check onze donatiepagina met enkele standaardknoppen.

Hier startte het hele bitcoinverhaal in Honduras. Juan vertelt ons meer over zijn bedrijf, over Bitcoin Valley waar 60 winkeliers bitcoin accepteren en ook Próspera, een bitcoineiland.

Je kunt dit complete premium artikel lezen als losse oplage via de bitcoin pay-per-view knop.